min musik - oversigt
English    Introduktion | Om mig | Kontakt

Min musik falder groft sagt i tre perioder:

1982-92

Instrumentalmusik, næsten udelukkende for klaver solo. I begyndelsen var jeg ekstrem Beethoven-fundamentalist, og bandlyste al musik efter år 1900. Jeg begyndte at skrive 24 klaverstykker i forskellige tonearter og forskellige former for at lære de formerne at kende, men efter 17 færdige opgav jeg at fuldføre projektet, da det gik op for mig, at man kan skrive tonalt uden at bruge dur og mol – ja, at de forskellige modaliteter byder på en langt større rigdom af farver og udtryk.

Byggeklodser

Klaverstykker

Anden instrumentalmusik

1993-94

I forbindelse med mit højskoleophold fik jeg smag for at skrive strofiske sange til brug for fællessang eller amatørkor. Det var vigtigt for mig at skrive både tekst og melodi samtidigt for at opnå en organisk sammenhæng.

Sange

Sange med klaver

1995-nu

Det var begyndt at gå op for mig, at enkelte komponister fra 20. århundrede skrev fantastisk musik, også uden at være bagstræberiske. Jeg nærstuderede bl.a. Arvo Pärt og Messiaen. I skrivende stund er det dog Josquin Desprez, som er min guru nummer ét. Som disse tre komponister søger jeg at skrive statisk, farverig, modal musik, gerne med matematiske finesser, men altid med personligt udtryk.

I perioden har jeg næsten udelukkende skrevet kormusik med tekster fra Bibelen. Dette hænger også sammen med, at jeg i hele perioden har sunget i kor, og senest at jeg er kommet med i komvest – en forening for korkomponister.

Kantate

Motetter